Σχέδια για απολύσεις σε UBS, Credit Suisse

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 12:38
UPD:12:42

Στην περικοπή περίπου 5.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει να προχωρήσει η UBS με στόχο να εξοικονομήσει 1 δισ. ελβετικά φράγκα (1,2 δισ. δολάρια), ενώ η ανταγωνίστριά της Credit Suisse σχεδιάζει περίπου 1.000 απολύσεις, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον ελβετικό Τύπο.

Επικαλούμενη άγνωστη πηγή, η ημερήσια εφημερίδα «Tages-Anzeiger» αναφέρει ότι οι λεπτομέρειες του προγράμματος εξοικονόμησης πόρων στη UBS δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί και δεν έχουν εγκριθεί από το δ.σ.

Η ανακοίνωσή τους αναμένεται πάντως να γίνει στις 26 Ιουλίου, όταν θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου της τράπεζας. Η UBS αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Την ίδια στιγμή, περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας φέρεται να σχεδιάζει και η Credit Suisse προκειμένου να εξοικονομήσει 800 εκατ. ελβετικά φράγκα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Handelszeitung», οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 28 Ιουλίου.

Εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι η Credit Suisse προσαρμόζεται πάντα στις συνθήκες της αγοράς και στις ανάγκες των πελατών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα