Γ. Καρατζαφέρης: Η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι λύση

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 13:19

Η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι λύση, εκτίμησε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι μόνο μια οικουμενική κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει ελπίδα στη χώρα.

«Δεν γνωρίζω κάποιον που να έβλεπε μια επιχείρηση να οδηγείται σε μια επιλεκτική χρεοκοπία και να συνέχιζε να της έχει εμπιστοσύνη. Να την πιστώνει και να την δανείζει. Η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι λύση και σίγουρα δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί. Η Κυβέρνηση όχι απλά ακροβατεί με αυτά αλλά ακροβατεί πάνω στην κόψη του ξυραφιού. Όλο αυτό που σήμερα συμβαίνει, εμένα μου δείχνει πως η Ε.Ε. βρήκε ένα σημείο επαφής με τους Οίκους αξιολόγησης που θέλουν να οδηγηθούμε σε χρεοκοπία. Θέλουν να συμβεί αυτό σαν πιστωτικό γεγονός, ώστε να εισπραχθούν κάποια ασφάλιστρα κινδύνου και τώρα ο Πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος έρχονται να το φέρουν αυτό στον κόσμο πιο γλυκά. Ποιος όμως μπορεί να μας εγγυηθεί πως μπαίνοντας σε αυτή την κατάσταση δεν θα οδηγηθούμε σε μια μεγαλύτερη και τραγικότερη περιπέτεια;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μιλώντας στον Real FM.

Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για έλλειμμα ηγετών στη γηραιά Ευρώπη και υποστήριξε ότι μόνη διέξοδος είναι ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ: «Η σημερινή Ευρώπη δείχνει αδύναμη να αντιδράσει στα διεθνή οικονομικά παιγνίδια ακριβώς γιατί της λείπουν οι ηγέτες με ειδικό βάρος. Ο κ. Σαρκοζί δυστυχώς δεν είναι Ντε Γκωλ και η κ. Μέρκελ δυστυχώς δεν είναι Αντενάουερ για να αντιμετωπίσουν με δυναμισμό το πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν στην Ευρώπη είναι πως το μόνο που σήμερα θα μας έβγαζε από την κρίσιμη αυτή κατάσταση, είναι νέο σχέδιο Μάρσαλ. Να πάρουμε τόσα χρήματα, δικά μας, χωρίς δάνεια, χωρίς τόκους, χωρίς τίποτε. "Τόσα χρειαζόμαστε αλλιώς πέφτουμε και μαζί με εμάς πέφτετε και εσείς"».

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπογράμμισε την ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, πέρα από τις οποιεσδήποτε αγκυλώσεις, θα αναλάβει την άμεση σωτηρία της πατρίδας. «Είναι εποχή που όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε, όχι να κάνουμε κριτική. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ακόμη βρίσκονται στην λογική της καλύτερης καρέκλας. Εγώ βρίσκομαι στην λογική της σωτηρίας της πατρίδας. Ποιος και με ποιον τρόπο θα βγει η πατρίδα μου από το τέλμα. Με ποιο τρόπο η χώρα με θυσίες και σκληρή δουλειά θα σωθεί», ανέφερε.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων για το μεταναστευτικό και τις εισαγωγές. «Πρέπει», είπε, « άμεσα να σταματήσουμε αυτή την πρωτοφανή αιμορραγία των χρημάτων που βγαίνουν από την πατρίδα μας. Περίπου 12 δισ. ευρώ από τα 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, πέρα από τις άλλες επιπτώσεις στην υγεία και την εγκληματικότητα». «Επίσης», πρόσθεσε, πρέπει «να καλύψουμε το άνοιγμα στο ισοζύγιο εισαγωγών - εξαγωγών με δασμούς στα εισαγόμενα. Δύο άμεσες λύσεις και μέτρα που θα μας δώσουν ανάσα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα