Ένταξη 264 επενδυτικών σχεδίων στη δράση digi-retail

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 15:10

Την πρώτη σειρά εντάξεων στη δράση «digi-retail», η οποία αφορά σε 264 επενδυτικά σχέδια νέων τεχνολογιών στον τομέα της λιανικής ανακοίνωσαν η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ».

Οι επενδύσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 11,8 εκατ. ευρώ,ενώ η κατανομή τους ανα περιφέρεια έχει ως εξής: Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 27 επενδυτικά σχέδια, Β. Αιγαίο 14, Δυτική Ελλάδα 44, Ήπειρος 28, Θεσσαλία 42, Ιόνια Νησιά 11, Κρήτη 70 και Πελοπόννησος 28.

Ο μέσος προϋπολογισμός των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες ανά εγκεκριμένη αίτηση ανέρχεται σε 44.718 ευρώ και η επιχορήγηση αγγίζει το 60% της επένδυσης. Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης οι επιχειρήσεις θα λάβουν συνολική επιχορήγηση (δημόσια δαπάνη) ύψους 7,09 εκατ. ευρώ αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Οι εγκεκριμένες επιχειρήσεις, εφ’ όσον το επιθυμούν, μπορούν με την έναρξη του επενδυτικού τους σχεδίου να λαμβάνουν προκαταβολή ύψους 35% της δημόσιας επιχορήγησης που τους αναλογεί, βάσει όσων προβλέπονται στους Οδηγούς της δράσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της δράσης «digi-retail», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων από ολόκληρη την Ελλάδα. Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένονται πρόσθετες εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων τόσο στις παραπάνω Περιφέρειες όσο και από την Αττική, καθώς και στη συνέχεια από τις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Η δράση «digi-retail» ενισχύει τις "ψηφιακές επενδύσεις" επιχειρήσεων λιανικής με σκοπό τη βελτίωση της εσωτερικής διαχείρισης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα