Vivendi Universal : Εκποιεί περιουσιακά της στοιχεία

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2002 08:27

Η Vivendi Universal S.A. μειώνει τα περιουσιακά της στοιχεία, προκειμένου να προχωρήσει στην εξόφληση του χρέους της. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η εταιρεία αποδέχθηκε πρόταση ύψους τριών δισ. έως 3,5 δισ. ευρώ (3,4 δισ. δολ.) για την εξαγορά του τμήματος των εκδόσεων, από έναν όμιλο, ο οποίος διοικείται από το τμήμα του Private Banking της BNP Paribas.

Η πρόταση, αφορά στην εξαγορά μεριδίου 35% του τμήματος, το οποίο περιλαμβάνει την αμερικανική εκδοτική εταιρεία Houghton Mifflin Co. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεγαλύτερος οίκος εξαγορών, Kohlberg Kravis Roberts & Co., καθώς και οι : Apax Partners, Bain Capital, Blackstone Group LP και Thomas H. Lee Partners LP, συγκαταλέγονται στους οίκους, οι οποίοι ενδέχεται να μοιραστούον το υπόλοιπο ποσοστό του εκδοτικού τμήματος της Vivendi.

«Η Vivendi χρειάζεται αυτά τα κεφάλαια, τα οποία θα της εξασφαλίσουν την επιβίωσή της», ανέφερε ο Matthieu Giuliani, ο οποίος διαχειρίζεται μετοχές αξίας δύο δισ. ευρώ, στην San Paolo Asset Management και κατέχει μετοχές της εταιρείας.

Σημειώνεται, ότι, η εκπρόσωπος της εταιρείας, Mia Carbonell, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα της πώλησης, όπως και οι περισσότεροι εκπρόσωποι των υποψηφίων εταιρειών, που προτίθενται - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες - να εξαγοράσουν μερίδια.

Οι μετοχές της Vivendi έχασαν το 1/3 της αξίας τους, από τη στιγμή που ο Chief Executive Officer (CEO), Jean-Rene Fourtou, αντικατέστησε τον Messier, στις 3 Ιουλίου και άρχισε τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Συνολικά οι μετοχές απώλεσαν 78% της αξίας τους φέτος και σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από τις υπόλοιπες που απαρτίζουν τον δείκτη CAC 40 στο Παρίσι.

Η εταιρεία, η οποία εξασφάλισε δάνειο ύψους ενός δισ. ευρώ στις 9 Ιουλίου, προχωρά στην πώληση του τμήματος των εκδόσεων, τη στιγμή που βρίσκεται σε συνομιλίες με τους δανειστές της για την εξασφάλιση ενός ακόμη δανείου, ύψους δύο δισ. ευρώ.

Το 2001, η Vivendi Universal Publishing, εμφάνισε πωλήσεις 4,7 δισ. ευρώ και λειτουργικά έσοδα ύψους 448 εκατ. ευρώ, ενώ αριθμεί το 16% των εσόδων της Vivendi, από τη δραστηριότητά της στον κλάδο των μέσων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα