Η νέα διοίκηση της ΔΕΘ

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 15:15

Ο δικηγόρος Θεόδωρος Σουμπάσης ορίστηκε στη θέση του προέδρου της Δ.Ε.Θ. ΑΕ και επιχειρηματίας Τάσος Τζήκας στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η νέα διοίκηση επελέγη μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων υποψηφιότητας που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο της ανοιχτής διακυβέρνησης.

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα του κ. Θεόδωρου Σουμπάση και του κ. Τάσου Τζήκα

Ο Θόδωρος Σουμπάσης γεννήθηκε στην Φλώρινα το 1974. Σπούδασε Νομική στο Α.Π.Θ. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο με αντικείμενο το εμπορικό και τραπεζικό δίκαιο, όπου βραβεύτηκε για τις επιδόσεις του. Εργάζεται ως δικηγόρος από το 1999 και σήμερα διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Είναι νομικός σύμβουλος και κατά καιρούς μέλος διοικητικών συμβουλίων ανωνύμων εταιριών.

Παράλληλα έχει εργαστεί και ως σύμβουλος εξαγωγών και επενδύσεων εξωτερικού ελληνικών επιχειρήσεων και εκπρόσωπος αλλοδαπών επενδυτών στην Ελλάδα. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Ο Τάσος Τζήκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958 και αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Α.Ε., του πρώτου πάρκου επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Είναι επίσης Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του οποίου υπήρξε πρόεδρος για περισσότερα από 15 χρόνια.

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον κλάδο της Πληροφορικής και έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις για τη διάχυση των νέων τεχνολογιών στη Περιφέρεια και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης και για την δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας με επιχειρήσεις και οργανισμούς του εξωτερικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα