Τρία Airbus 320 μίσθωσε η Cyprus Airways για λογαριασμό της Hellas Jet

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2002 12:50

Η Cyprus Airways, προχώρησε στην εκμίσθωση τριών αεροσκαφών, τύπου Airbus 320, τα οποία θα χρησιμοποιήσει η νεοϊδρυθεία ελληνική εταιρεία της, Hellas Jet, που αναμένεται να «ανοίξει τα φτερά της» το ερχόμενο έτος, ώστε να κερδίσει μερίδιο αγοράς, εν όψει της Ολυμπιάδας του 2004.

Οπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η εταιρεία σκοπεύει να μισθώσει συνολικά πέντε αεροσκάφη. «Το πρώτο βήμα έγινε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Cyprus Airways, Τάσος Αγγελής, συμπληρώνοντας : «Σχεδιάζουμε οι πτήσεις να αρχίσουν από την Ανοιξη του 2003».

Σημειώνεται, ότι, οι Κυπριακές Αερογραμμές, θεωρούν την ελληνική αγορά εύφορη για την επέκτασή τους και περιμένουν ότι η πολιτική αεροπορία θα αναπτυχθεί εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Cyprus Airways, έλαβε την απόφαση να δημιουργήσει μία ελληνική θυγατρική εταιρεία, μετά την αποχώρησή της από την διεκδίκηση πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, πέρυσι.

«Η Ελλάδα αποτελεί μία αγορά, την οποία θέλουμε να αξιοποιήσουμε», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελής. «Τα ελαφρά αεροσκάφη της Hellas Jet, που μπορούν να μεταφέρουν έως και 175 επιβάτες, θα εκμισθωθούν από την CIT Airospace στη Ν. Υόρκη», συμπλήρωσε.

Το 49% της Hellas Jet θα κατέχει η Cyprus Airways, ενώ το υπόλοιπο θα ανήκει σε επενδυτές. Ηδη η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιους συνεργάτες, κατέληξε ο κ. Αγγελής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα