Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 05:38

Μεικτή πορεία ακολούθησαν οι ασιατικές μετοχές και ταλαντεύθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών εν μέσω ανησυχιών, ότι, στις ΗΠΑ δεν θα επιτευχθεί συμφωνία για το όριο του χρέους της χώρας σε συνδυασμό με την επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης, περιορίζοντας την προοπτική της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στις 135,10 μονάδες στις 10:20 π.μ. στο Τόκιο μετά την ταλάντευσή του μεταξύ κερδών και απωλειών τουλάχιστον επτά φορές. Ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε απώλειες για πρώτη εβδομάδα σε σύνολο τεσσάρων εβδομάδων.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,5%. Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στη χώρα λόγω αργίας. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,3% μετά την υποχώρησή του, νωρίτερα, στα χαμηλότερα ημερήσια επίπεδα 10 μηνών. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε 0,43% φθάνοντας στις 21.711,30 μονάδες.

Το ευρώ ισχυροποιήθηκε έναντι του δολαρίου αγγίζοντας το 1,4126 δολ. και υποχώρησε έναντι του ελβετικού φράγκου φθάνοντας στο 1,1520. Το ελβετικό φράγκο ήταν ο μεγάλος κερδισμένος μέσα σε λίγους μήνες, αφού κατέστη καταφύγιο για πολλούς επενδυτές.

Και τα πολύτιμα μέταλλα ευνοήθηκαν, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν προς αυτά εν μέσω της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, αλλά και του ελλείμματος των ΗΠΑ. Η τιμή σποτ του χρυσού υποχώρησε 0,1% φθάνοντας στα 1.601,86 δολ. η ουγγιά νωρίς σήμερα στην Ασία, χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ των 1.607,01 δολ. η ουγγιά, στα οποία αναρριχήθηκε τη Δευτέρα.

Και το ασήμι ακολούθησε την πορεία του χρυσού, παρά το γεγονός ότι παρέμεινε νωρίτερα σήμερα σταθερό και άγγιξε τα 40,48 δολ. η ουγγιά μετά τα χθεσινά επίπεδα ρεκόρ των 40,70 δολ. η ουγγιά.

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (Nymex), σημειώνοντας άνοδο έως 45 σεντς και φθάνοντας στα 96,38 δολ. το βαρέλι. Στις 12:08 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 96,18 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα