BofA: Σε προσπάθεια εκκαθάρισης των επισφαλών δανείων

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 13:38
UPD:14:09

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ζημίες από τα στεγαστικά δάνεια αναμένεται να αγγίξουν τα 20 δισ. δολάρια.

Πονοκέφαλο προκαλούν στην Bank of America Corp αλλά και στους επενδυτές οι ζημιές που απορρέουν από το χαρτοφυλάκιο ενυπόθηκων δανείων της κορυφαίας αμερικανικής τράπεζας, εν όψει της σημερινής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ζημίες από τα στεγαστικά δάνεια αναμένεται να αγγίξουν τα 20 δισ. δολάρια. Αυτό που ανησυχεί, όμως, τους επενδυτές είναι ότι οι εν λόγω απώλειες δεν είναι οι τελευταίες.

Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, η BofA έχει συνάψει τρεις σημαντικές συμφωνίες διακανονισμών συνολικού ύψους 13 δισ. δολαρίων με εξωτερικούς επενδυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η τράπεζα θα πρέπει να επαναγοράσει τα τοξικά στεγαστικά δάνεια που περιλαμβάνονται στους τίτλους που εξασφαλίζονται με ενυπόθηκα δάνεια.

Μετά από αυτές τις συμφωνίες, όμως, η τράπεζα βρίσκεται πάλι στο στόχαστρο για την επαναγορά επισφαλών δανείων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι με τις συμφωνίες αυτές η BofA περιορίζει κάποιες από τις υποχρεώσεις της γεννώντας νέες. «Πρέπει να ξεκαθαρίσουν ότι αφήνουν οριστικά πίσω τους αυτά τα προβλήματα», επισημαίνει ο Μάρτι Μόσμπι από την Guggenheim Securities LLC.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα