Novartis: Αύξηση κερδών 12% το β' τρίμηνο

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 14:49

Ο παγκόσμιος κολοσσός της φαρμακοβιομηχανίας δήλωσε ότι το β’ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν στα 2,73 δισ. δολάρια.

Αύξηση κερδών 12% ανακοίνωσε σήμερα η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Novartis για το δεύτερο τρίμηνο του 2011, η οποία δρέπει τους καρπούς από την εξαγορά της εταιρείας Alcon Inc., ενώ θετική ήταν για την κερδοφορία της η επίδραση των νέων φαρμάκων που έχει διαθέσει στην αγορά, καθώς και οι ενέργειες περικοπής του κόστους στις οποίες προέβη πρόσφατα.

Ο παγκόσμιος κολοσσός της φαρμακοβιομηχανίας δήλωσε ότι το β’ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν στα 2,73 δισ. δολάρια από 2,44 δισ. δολάρια το ίδιο διάστημα του περσινού έτους, ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν ανταπεξήλθαν στις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν ότι θα ανέλθουν στα 3,04 δισ. δολάρια λόγω της ανατίμησης του ελβετικού φράγκου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis, Τζόζεφ Τζιμένες, οι προσπάθειες της εταιρείας για «προώθηση της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας» έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

Ο CEO προσέθεσε, επίσης, ότι οι εγκρίσεις φαρμάκων για την αντιμετώπιση του καρκίνου, όπως το Afinitor, θα εξασφαλίσει την επίτευξη των οικονομικών στόχων της εταιρείας. «Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο σε προϊόντα για την υγεία είναι επικεντρωμένο σε τομείς υψηλής ανάπτυξης και εξασφαλίζει τη δημιουργία υψηλών κερδών», επισήμανε ο Τζιμένες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα