Υποτίμηση του γιέν

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 06:26

Πτωτικά έναντι και των 16 κυριότερων νομισμάτων του κόσμου κινήθηκε το γιέν μετά την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων που μελετούν σχέδιο μείωσης του ελλείμματος της χώρας.

Το δολάριο διατήρησε τα κέρδη δύο ημερών έναντι του ελβετικού φράγκου μετά το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ότι, η πρόταση της «Συμμορίας των Εξι» (Σ.Σ.: Οι έξι γερουσιαστές εκπρόσωποι των δύο κομμάτων) είναι θετική. Το δολάριο της Αυστραλίας διατήρησε τη χθεσινή του άνοδο. Το ευρώ διατήρησε και αυτό τα κέρδη του έναντι του γιέν, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες ετοιμάζονται για την αυριανή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και την οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης. Το δολάριο της Σιγκαπούρης αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές.

Το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώθηκε στα 79,29 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 9:31 π.μ. στο Τόκιο από 79,18 χθες στη Νέα Υόρκη. Το αμερικανικό νόμισμα αγοράστηκε στα 82,46 σεντίμς (υποδιαίρεση του ελβετικού φράγκου) από 82,41 σεντίμς. Το δολάριο της Αυστραλίας διαμορφώθηκε στο 1,0740 ανά δολ. ΗΠΑ από 1,0733 δολ. μετά τη χθεσινή του ανατίμηση κατά 1,2%. Το ευρώ άγγιξε τα 112,24 γιέν από 112,07 γιέν. Εναντι του αμερικανικού δολαρίου το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στο 1,4156.

Το δολάριο της Σιγκαπούρης άγγιξε τα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα ρεκόρ φθάνοντας στο 1,2140 ανά δολ. ΗΠΑ, πριν διαμορφωθεί στο 1,2151.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας σημείωνε άνοδο 0,8% μετά τη χθεσινή ισχυροποίηση του MSCI World Index σε ποσοστό 1,5%. Ο Thomson Reuters/Jefferies CRB Commodity Price Index ισχυροποιήθηκε 0,8%.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προετοιμάζονται για τη δεύτερη συνάντησή τους μέσα σε ένα μήνα, αύριο στις Βρυξέλλες, προκειμένου να βρουν λύση για την κρίση χρέους στην Ελλάδα, η οποία ώθησε το ευρώ την εβδομάδα που πέρασε στο 1,3837 ανά δολ. ΗΠΑ, και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.

Χθες, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ είπε στους δημοσιογράφους, ότι το πρόβλημα της κρίσης χρέους δεν μπορεί να λυθεί «με μία κίνηση» κατά τη σύνοδο κορυφής και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είπε, ότι, η ελληνική κρίση επηρεάζει την υπόλοιπη Ευρωζώνη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα