Ταξίδι Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 09:35
UPD:11:01
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί την Κυριακή το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συναντηθεί τη Δευτέρα με τη γ.δ. του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το δεύτερο σκέλος των επαφών θα γίνει σε συνέχεια των συναντήσεων του κ. Βενιζέλου με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και τον φυπουργό Οικονομικών Κρίστοφερ Σμαρτ στην Αθήνα.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που θέλουν το ταξίδι του στις ΗΠΑ να πραγματοποιείται σε μία προσπάθεια να ανατραπεί η κακή εικόνα που χτίζεται από Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές στο Κογκρέσο, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «οι νομοθετικές πρωτοβουλίες στο κογκρέσο συχνά «δεν απηχούν την πολιτική θέση και τη γραμμή της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα, πριν μερικές ημέρες κατατέθηκε ν/σχ στην αμερικανική γερουσία με το οποίο ζητείται «προστασία» των χρημάτων των πολιτών των ΗΠΑ που δίνονται στην Ελλάδα μέσω του ΔΝΤ.

«Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στη διεθνή οικονομική και δημοσιονομική κρίση και ειδικότερα σε σχέση με τη ζώνη του ευρώ και την Ελλάδα είναι δημόσια γνωστή και καθαρή», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών και συμπληρώνει πως «αυτό ισχύει και ως προς την αμερικανική στάση μέσα στο ΔΝΤ, που είναι ιδιαίτερα υποστηρικτική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα