Γαλλία: «Να δώσουμε στην Ελλάδα χώρο να αναπνεύσει»

Για «ισχυρό μήνυμα» κάνει λόγο ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 10:36
UPD:12:30

Ένα «ισχυρό» μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα πρέπει να στείλει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, σύμφωνα με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουά.

Ένα «ισχυρό» μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα πρέπει να στείλει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, σύμφωνα με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουά, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα «χώρος να αναπνεύσει» ελαφρύνοντας το βάρος των επιτοκίων και των προθεσμιών εξυπηρέτησης των δανείων της.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, ο Γάλλος αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι οι απόψεις των ευρωπαϊκών κρατών δεν διίστανται στον βαθμό που μεταδίδουν κάποια μέσα ενημέρωσης και επισήμανε την πεποίθησή του ότι «θα υπάρξει συμφωνία».

«Η σύνοδος αυτή, η οποία αποτελεί το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων, θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατάρτιση ενός νέου πακέτου (βοήθειας) προς την Ελλάδα, το οποίο θα κάνει πιο ανεκτά τα δανειακά της βάρη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρουά.

Επίσης, ανέφερε ότι με τη Γερμανία συμφωνούν επί του στόχου, επί της μεθόδου, επί του χρονοδιαγράμματος που βραχύνεται και, όπως είπε, «κυρίως και οι δύο δεν θέλουμε να υπάρξει πιστωτικό συμβάν, δηλαδή μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους». Κάτι τέτοιο, συμπλήρωσε, θα ισοδυναμούσε με την προσφορά στους κερδοσκόπους «μίας νίκης στο πιάτο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα