Kέρδη 1,2% στο Τόκιο

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 11:49
UPD:11:52

Τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων τριών εβδομάδων σημείωσε σήμερα ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, ο οποίος έκλεισε στις 10.005,90 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,2%. Πιο συγκρατημένα κέρδη, της τάξης του 0,8%, κατέγραψε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος ανήλθε στις 860,66.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το ιαπωνικό χρηματιστήριο έχει περιθώρια περαιτέρω ανόδου, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις προβλέψεις των αναλυτών συμβάλλοντας στο κλίμα ευφορίας. Ταυτόχρονα, σημαντικός παράγοντας είναι οι ελκυστικές αποτιμήσεις που έχουν ενθαρρύνει αρκετούς θεσμικούς επενδυτές να λάβουν μακροχρόνιες θέσεις.

«Είναι πιθανό να επανέλθουμε στα υψηλά της μετασεισμικής περιόδου που σημειώθηκαν στις 8 Ιουλίου καθώς προχωράμε στην περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων και η διάθεση είναι αρκετά "επιθετική", σχολιάζει στο Reuters ο Μιτσουσίγκε Ακίνο, γενικός διευθυντής της Ichiyoshi Investment Management. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι οι χαμηλοί όγκοι υποδεικνύουν κάποια νευρικότητα σχετικά με τα προβλήματα χρέους που ταλανίζουν τις ΗΠΑ και την ευρωζώνη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα