Κομισιόν: Συγκροτήθηκε η Ομάδα Εργασίας για την τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 16:59

Τη συγκρότηση της «Ομάδας Εργασίας» για την παροχή τεχνικής βοήθειας στην Ελλάδα στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά και στην καλύτερη αξιοποίηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη και πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής, Χορστ Ραϊχενμπαχ.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μπαρόζο αναφέρεται στην ανάγκη αξιοποίησης των διαρθρωτικών ταμείων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης καθώς και την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα.

Η Ομάδα Εργασίας θα έχει έδρα τις Βρυξέλλες, ενώ ομάδα υποστήριξης θα εγκατασταθεί στην Αθήνα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, η ομάδα εργασίας θα συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη με στόχο το συντονισμό του συνολικού προγράμματος παροχής τεχνικής βοήθειας στην Ελλάδα για την εφαρμογή του σχεδίου που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η Ομάδα θα επικεντρωθεί στην ανταγωνιστικότητα, στην ανάπτυξη και στην απασχόληση και θα εκπονεί τριμηνιαίες εκθέσεις προς την Επιτροπή και τις ελληνικές αρχές. Η πρώτη σχετική έκθεση αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου, ενώ το γενικό συντονισμό της Ομάδας εργασίας, με αναφορά στον πρόεδρο Μπαρόζο, θα έχει ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα