Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 13:46
UPD:13:51

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν στην πορεία της συνεδρίασης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η αγωνία επιτείνεται σχετικά με την έκβαση της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει πτώση της τάξης του 0,82% στις 5.805,58 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,96% υποχωρώντας στις 3.718,54 μονάδες. Στη Γερμανία, ο δείκτης XETRA υποχωρεί κατά 0,80% στις 7.163,31μονάδες.

Βουτιά 9% έχει κάνει η Ericsson AB, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ασύρματων δικτύων παγκοσμίως, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους επενδυτές. Ανάλογη πτώση, 8,7%, σημείωσε και η φιλανδική Konecranes Oyj εξαιτίας των αποτελεσμάτων της, τα οποία δεν κατόρθωσαν να ανταπεξέλθουν στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Εάν ο κόσμος ήταν αισιόδοξος, η αγορά θα ήταν πιο ισχυρή», σχολιάζει στο Reuters ο Πιερ Μουτόν από την Notz Stucki & Cie στη Γενεύη. «Περιμένουν να δούμε ενωτική διάθεση μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών προκειμένου να καταλήξουν σε κάποια λύση. Εύχομαι να αντιλαμβάνονται πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση», υπογραμμίζει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα