Reuters: Στο επίκεντρο η επαναγορά ελληνικού χρέους

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 14:40

Η επαναγορά ελληνικού χρέους είναι μία από τις πιο βασικές προτάσεις που εξετάζονται αυτήν την ώρα στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Η επαναγορά ελληνικού χρέους είναι μία από τις πιο βασικές προτάσεις που εξετάζονται αυτήν την ώρα στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης τις οποίες επικαλείται το Reuters, οι οποίες επισημαίνουν πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας χωρίς μάλλον να προκληθεί η υποβάθμιση της χώρας στη βαθμίδα της «επιλεκτικής χρεωκοπίας».

Ερωτηθείσα η πηγή εάν μια τέτοια επιλογή θα μπορούσε να μειώσει το ελληνικό χρέος κατά το ένα τρίτο, σημείωσε πως «το ένα τρίτο του χρέους είναι λίγο φιλόδοξο».

Η πηγή είπε επίσης ότι η γερμανική ιδέα για ανταλλαγή υφιστάμενων ελληνικών ομολόγων με τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας συνεχίζει να αποτελεί βασική επιλογή, αλλά είναι σίγουρο ότι θα προκαλούσε υποβάθμιση της χώρας στην βαθμίδα της «επιλεκτικής χρεωκοπίας».

Αλλες πηγές της ευρωζώνης είπαν ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης μάλλον θα δώσουν το πράσινο φως ώστε να ενισχυθεί η ευελιξία του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης, του EFSF.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα