Σημαντικά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 17:33

Σε θετικό έδαφος επανήλθαν προς το κλείσιμο της συνεδρίασης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία άλλαξαν πολλές φορές πρόσημο στη διάρκεια της ημέρας εν μέσω έντονης ανησυχίας σχετικά με την έκβαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλες.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,06% στις 5.915,67 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημειώνει σημαντικά κέρδη της τάξης του 0,96% υποχωρώντας στις 3.830,03 μονάδες. Στη Γερμανία, ο δείκτης XETRA ενισχύεται κατά 1,15% στις 7.304,75 μονάδες.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η Ευρώπη φαίνεται πρόθυμη να επιτρέψει τη χρεοκοπία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός σχεδίου που προβλέπει επαναγορά και ανταλλαγή ομολόγων αλλά όχι επιβολή φόρου στις τράπεζες.

«Με το σχέδιο θέλουν να κερδίσουν χρόνο, δεν μπορούν να εξαφανίσουν το πρόβλημα», σχολιάζει ο Τομ Γουίρθ από την Chemung Canal Trust Co στο Reuters. «Αν μη τι άλλο, θα τραβήξει τα φώτα από το πρόβλημα [της Ελλάδας], κάτι που θα λειτουργήσει θετικά για τις μετοχές σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα