Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 09:46

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων του σημερινού οικονομικού Τύπου, είναι οι ακόλουθοι:

* ΕΞΠΡΕΣ: "Ευρωπαϊκή ασπίδα 109 δισ. και επιμήκυνση του χρέους": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 158,6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους αποφάσισαν χθες οι ηγέτες της ευρωζώνης".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σύμφωνα σωτηρίας. Ιστορική απόφαση για Ελλάδα-ευρώ": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βαθιά ανάσα για την Ελλάδα και σοβαρή προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη αποτελεί η χθεσινή -ιστορικής σημασίας- απόφαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Το νέο «σχέδιο Μάρσαλ»: Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, ύψους 109 δισ. ευρώ («σχέδιο Μάρσαλ» το χαρακτήρισαν!), με τη συμμετοχή των ιδιωτών να φθάνει στα 37 δισ. είναι ο βασικός άξονας του ιστορικού σχεδίου, που συμφώνησε η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής για την κρίση χρέους της χώρας μας -ενός σχεδίου όμως, που αφήνει διάπλατα ανοιχτή την πιθανότητα υποβάθμισης σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» από τους διεθνείς οίκους".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συμφωνία 158 δισ. ευρώ για έξοδο από την κρίση": Η εφημερίδα τονίζει ότι "σημαντικές αποφάσεις έλαβαν, χθες, στις Βρυξέλλες, οι ηγέτης της Ευρωζώνης, πρωτίστως για την προστασία της Ελλάδας, η οποία ωστόσο θα τεθεί σύντομα σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» και κατά δεύτερο λόγο για την Ιρλανδία και Πορτογαλία".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα