Φρ. Μπαρουέν: Ισχυρή η συμφωνία για την Ελλάδα

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 11:13
UPD:11:17

Ισχυρή χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρ. Μπαρουέν τη χθεσινή συμφωνία των Βρυξελλών για την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας και της μετάδοσης της κρίσης χρέους, τονίζοντας πάντως ότι η Ευρωζώνη βρέθηκε «στην άκρη του γκρεμού».

Εξαιρετική, εις βάθος και ισχυρή χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρ. Μπαρουέν τη χθεσινή συμφωνία των Βρυξελλών για την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας και της μετάδοσης της κρίσης χρέους, τονίζοντας πάντως ότι η Ευρωζώνη βρέθηκε «στην άκρη του γκρεμού».

Μιλώντας στο ραδιωφονικό δίκτυο RTL διατύπωσε επίσης τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεχίσει να διαδραματίζει «τον κεντρικό ρόλο» του δανειοδότη, ακόμη και αν οι οίκοι αξιολόγησης θεωρήσουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επιλεκτική χρεοκοπία.

«Η κήρυξη της Ελλάδας σε επιλεκτική στάση πληρωμών είναι υπόθεση των οίκων αξιολόγησης. Ας κάνουν ό,τι θέλουν», είπε χαρακτηριστικά

«Ακόμη και αν οι οίκοι αξιολόγησης λάβουν αυτήν την απόφαση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίζει να διαδραματίζει τον κεντρικό ρόλο του δανειοδότη», σημείωσε ο Μπαρουέν και πρόσθεσε πως «το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι περισσότερο ευέλικτο και μπορεί να επέμβει προληπτικά για να εμποδίσει κάθε επίθεση των επενδυτών ή των κερδοσκόπων».

Επιπλέον, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι ιδιώτες πιστωτές δεν θα κληθούν να διασώσουν και άλλες χώρες της ευρωζώνης πλην της Ελλάδας. «Δεν τίθεται θέμα οι ιδιώτες να κληθούν σε εθελοντική βάση υπέρ της Πορτογαλίας ή της Ιρλανδίας», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα