Κανονικά τα δρομολογία των πλοίων τον Ιούλιο

Δεν προχωρά σε απεργία η ΠΝΟ
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 12:31
UPD:16:24

Απερρίφθη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ -με 10 ψήφους κατά και πέντε υπέρ- το αίτημα για απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών τον Ιούλιο.

Απερρίφθη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ -με 10 ψήφους κατά και πέντε υπέρ- το αίτημα για απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών τον Ιούλιο.

Τα 10 ναυτεργατικά σωματεία τάχθηκαν κατά της απεργίας τη συγκεκριμένη περίοδο, δίνοντας πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση και περιμένοντας λύσεις στα προβλήματα που τέθηκαν χθες επί τάπητος στη μαραθώνια συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη.

Οι ναυτεργάτες ανέφεραν ότι στο τέλος Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της ΠΝΟ, όπου αναμένεται να εξεταστούν τα δεδομένα και οι όποιες απαντήσεις υπάρξουν από την πλευρά της κυβέρνησης την περίοδο εκείνη.

Σε συζήτηση με δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Χάρης Παμπούκης εξήρε την υπεύθυνη, όπως ανέφερε, στάση των ναυτεργατών.

Ανακούφιση ταξιδιωτών - ακτοπλοϊκών μετά την απόφαση της ΠΝΟ

Με ανακούφιση υποδέχθηκαν ταξιδιώτες και ακτοπλοϊκές εταιρείες την απόφαση της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), να μην προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις τον Ιούλιο.

Οι ακτοπλοϊκές είχαν προειδοποιήσει ότι μία πιθανή απεργία των ναυτεργατών σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί θα έπληττε τον ελληνικό τουρισμό της χώρας αλλά και τις ίδιες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα