Αυστρία: Ικανοποίηση για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 18:36

Τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Πέμπτη οι Ευρωπαίοι ηγέτες χαιρέτισε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Εβαλντ Νοβότνι, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις της Συνόδου αυξάνει τις ευκαιρίες της Ελλάδας για μια πραγματική εξυγίανση.

Ο Νοβότνι επισήμανε ότι χάρη στα αποτελέσματά της Συνόδου αυξάνεται σαφώς η εμπιστοσύνη στη λειτουργία της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οποιαδήποτε άλλη λύση θα είχε προκαλέσει μεγάλη κρίση αξιοπιστίας, αν και θα πρέπει όπως είπε, να ακολουθήσουν παραπέρα επί μέρους βήματα.

Ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, εξήρε το γεγονός ότι με την επιπλέον εγγύηση της ΕΚΤ αυξάνεται η ανεξαρτησία από την αξιολόγηση οίκων αξιολόγησης «και αυτό δεν αποτελεί μόνον μια οικονομική πρόοδο, αλλά και ένα πολιτικό μήνυμα, ότι η Ευρώπη μπορεί να επιβάλει σημαντικά πράγματα».

Απέρριψε παράλληλα τις ανησυχίες για επιπλέον επιβάρυνση των τραπεζών και ασφαλειών, τονίζοντας πως ακριβώς ο σκοπός αυτού του πακέτου ήταν να καταστήσει ασφαλέστερη τη συμμετοχή τραπεζών και ασφαλειών στην περιοχή και με αυτή την κοινή δράση έχουν αυξηθεί οι ευκαιρίες εξυγίανσης της Ελλάδας.

Την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, εξέφρασε και η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, σε σημερινές της δηλώσεις στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, επισημαίνοντας πως η διαχείριση κρίσεων στην Ευρώπη λειτουργεί κι αυτό είναι ένα πολύ καλό μήνυμα, το οποίο βοηθά στη σταθεροποίηση της γενικής κατάστασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα