Συνεργασία Embraer, China Aviation στην Κίνα

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2002 08:08

Η Empresa Brasileira de Aeronautica S.A., η τέταρτη κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών στον κόσμο, θα κατασκευάσει αεροπλάνα 50 θέσεων στην Κίνα, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις πωλήσεις της, στην πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά της αεροπορικής βιομηχανίας.

Η βραζιλιανή εταιρεία, γνωστή ως Embraer και η China Aviation Industry Corp. II, σχεδιάζουν να κατασκευάσουν μικρά αεροσκάφη στη βορειοδυτική κινεζική πόλη, Χαρμπίν, ανακοίνωσε ο Qian Jiaji, επικεφαλής του τμήματος εμπορικών αεροσκαφών της China Aviation.

Η συνεργασία εγκρίθηκε από την κυβέρνηση της Κίνας και περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο Air Show, τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Embraer, η Κίνα θα αριθμεί περίπου το ήμισυ των 500 περιφερειακών αεροσκαφών της Ασίας μέσα στην επόμενη δεκεατία, καθώς η αεροπορική αγορά της χώρας, αναπτύσσεται. Επιβάλλεται να μεταφέρει την παραγωγή της στην Κίνα, κίνηση, η οποία θα εγγυηθεί την είσοδό της στην αγορά.

Στη νέα εταιρεία, η China Aviation θα κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Η συμφωνία μεταξύ της Embraer και της China Aviation, δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα «China Daily».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα