Σερβία: Αρχές Αυγούστου η κατάθεση προσφορών για JAT Airways

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 12:29

Στις αρχές Αυγούστου θα κληθούν οι υποψήφιοι επενδυτές να καταθέσουν προσφορές για την αεροπορική εταιρεία JAT Airways, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Αεροπορίας της Σερβίας, Μίοντραγκ Μιλίκοβιτς.

Όπως είπε ο Μιλίκοβιτς, το υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας της Σερβίας βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας της πρόσκλησης προς τους υποψήφιους επενδυτές, στη βάση του σχεδίου δράσης που έχει συμφωνηθεί με το σύμβουλο ιδιωτικοποίησης.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ολίγων ημερών, δηλαδή έως τα τέλη Ιουλίου. Στη συνέχεια θα «ανοίξει» η διαδικασία, η οποία και αναμένεται να διαρκέσει περίπου δυο μήνες. Κατόπιν θα εξεταστούν οι προσφορές που θα κατατεθούν, θα αξιολογηθούν και θα κληθούν σε διαπραγματεύσεις οι δυνάμει επενδυτές.

Στις 16 Απριλίου 2010, η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε τη δημιουργία μιας νέας αεροπορικής εταιρείας, καθώς η ομάδα εργασίας που συστήθηκε για την εξυγίανση της JAT γνωμοδότησε πως η εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό την παρούσα μορφή και να έχει κέρδη.

Στα σχέδια της σερβικής κυβέρνησης είναι η δημιουργία μιας νέας αεροπορικής εταιρείας, σε συνεργασία με μια επιτυχημένη ξένη εταιρεία αερομεταφορών. Το τίμημα που έχει θέσει η σερβική κυβέρνηση για το 51% της JAT είναι 51 εκατ. ευρώ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα