Σε πτωτική τροχιά το δολάριο

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 12:49

Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι του γαλλικού φράγκου και του γεν, καθώς το αδιέξοδο στις συζητήσεις για αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ προκαλεί ανησυχία στις χρηματαγορές, πλήττοντας τις επενδύσεις μεγαλύτερου ρίσκου.

Αν και οι περισσότεροι επενδυτές πιστεύουν ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας της 2ας Αυγούστου προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία, η έλλειψη προόδου στις συνομιλίες για τη μείωση του ελλείμματος και η πιθανότητα υποβάθμισης της αξιολόγησης των ΗΠΑ επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλήξει σε ένα αξιόπιστο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση», παρατηρεί αναλυτής της UBS στη Ζυρίχη.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει ότι η χώρα θα κηρύξει στάση πληρωμών στις 2 Αυγούστου εάν δεν υπάρξει συμφωνία, αν και μερικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι το υπουργείο θα μπορούσε να διασφαλίσει χρήματα για μια ή δυο εβδομάδες ακόμη.

Στις 12:29 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4363 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου / γεν στα 78,15 γεν.

Νωρίτερα, το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε σε χαμηλό τετραμήνου έναντι του γεν στα 78,12 γεν, ενώ έχανε 1,2% έναντι του ελβετικού φράγκου στα 0,8080 φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα