BAE Systems Plc : Στα 63 εκατ. λίρες Αγγλίας οι ζημίες το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2002 11:19

Η μεγαλύτερη εταιρεία αμυντικών συστημάτων της Ευρώπης, BAE Systems Plc, εμφάνισε ζημίες το πρώτο εξάμηνο του έτους, από το τμήμα κατασκευής πλοίων και εφαρμογών ηλεκτρονικής στην αεροπορία, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν στην παράδοση παραγγελιών. Οι μετοχές της, έχασαν ποσοστό 12%.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι ζημίες ανήλθαν σε 63 εκατ. λίρες Αγγλίας (97,8 εκατ. δολ.) ή 2,4 πέννες ανά μετοχή, έναντι καθαρών κερδών 23 εκατ. λιρών ή 0,4 πέννες ανά μετοχή, που εμφάνισε την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 9,4%, φθάνοντας στα 5,7 δισ. λίρες.

Η κατασκευάστρια των αεροσκαφών «Eurofighter» και των πτερυγίων των αεροσκαφών της Airbus, αλλάζει μορφή, με απώτερο σκοπό να μετατραπεί σε μία εταιρεία αμυντικών συστημάτων διεθνούς επιπέδου. Οι πωλήσεις της πέρυσι στη Βόρειο Αμερική ανήλθαν σε 2,6 δισ. λίρες Αγγλίας και ο μεγαλύτερος πελάτης της ήταν το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι μετοχές της έχασαν συνολικά 32 πέννες, φθάνοντας στις 239 πέννες η μία και ήταν κατά 10% χαμηλότερα από τις 244 πέννες που διαπραγματεύοντο στις 8:05' π.μ. στο Λονδίνο (τοπική ώρα).

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα καθαρά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο του έτους θα μειώνοντο σε 18,65 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα του πρώτου εξαμήνου κατά 5,7% στις 3,7 πέννες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα