Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τη συμμετοχή των ιδιωτών

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 10:28
UPD:10:32

Σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό το μεσημέρι, αναμένεται να εξεταστούν οι πρώτες λεπτομέρειες για τους όρους συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο δανειακό πρόγραμμα.

Σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό το μεσημέρι, αναμένεται να εξεταστούν οι πρώτες λεπτομέρειες για τους όρους συμμετοχής των ιδιωτών (συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων) στο νέο δανειακό πρόγραμμα.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Βασίλης Ράπανος.

Το ζήτημα θα τεθεί εκ νέου αύριο, σε συνάντηση στην Αθήνα, του κ. Βενιζέλου με το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF).

Από σήμερα εξάλλου, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας αρχίζει νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, επικεντρώνοντας την προσοχή του στην πορεία των εσόδων και δαπανών (εκτέλεση προϋπολογισμού), την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και στις αποκρατικοποιήσεις http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2024884.

Πέρα από τις αποκρατικοποιήσεις και το κλείσιμο της «μαύρης τρύπας» στον προϋπολογισμό, σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το ζήτημα των αλλαγών στον δημόσιο τομέα. Η τρόικα αναμένεται να ζητήσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, όπως, για παράδειγμα, την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις περίπου 90 οργανισμών του Δημοσίου, με την εφαρμογή της «εργασιακής εφεδρείας» για τους υπαλλήλους τους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα