Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 10:04

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κρίσιμη διαπραγμάτευση για ανταλλαγές ομολόγων".

"Επιτόκια νέων ομολόγων, ποσοστό «hair cut», διαδικασίες επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή και χρόνος ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών τίθενται στο τραπέζι της πρώτης σύσκεψης εργασίας, με τη συμμετοχή κλιμακίου του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και στελεχών τραπεζών, κατόχων ελληνικών ομολόγων" γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "«Πυρετός» διαβουλεύσεων για την ανταλλαγή ομολόγων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πακέτο στήριξης του ελληνικού χρέους, με βάση τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η σύσκεψη της Διεθνούς Ενωσης Τραπεζών, όπου και θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συμμετοχής των ιδιωτών στο πακέτο βοήθειας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Πυρετός» στις τράπεζες. Μετρούν το κόστος της λύσης για τα ομόλογα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών στο rollover, θα καθοριστούν σήμερα σε σύσκεψη. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της IIF, τραπεζών και του υπουργείου Οικονομικών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η «Διεθνής των τραπεζιτών» πιάνει δουλειά για το χρέος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η εξειδίκευση των όρων και του τρόπου συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στην επιμήκυνση του ελληνικού χρέους τίθεται σήμερα στο τραπέζι της «Διεθνούς των τραπεζιτών», στην πρώτη σύσκεψη εργασίας, που πραγματοποιείται στην Αθήνα".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα