Καράτζη: Εξαγορά της Lustrous Ltd έναντι 1,9 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 11:42

Στην εξαγορά της εταιρείας «Lustrous Limited & Σια ΕΕ», η οποία διαθέτει άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 5,5 MW, σε μισθωμένες εκτάσεις 154 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Κούκος του Δήμου Κατερίνης, προχώρησε η Καράτζη ΑΕ.

Το τίμημα της εξαγοράς για την απόκτηση του 99% της εταιρείας ανήλθε στα 1,9 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκε με ιδία κεφάλαια της Καράτζη ΑΕ.

Ποσοστό 0,5% απέκτησε ο κ. Καράτζης Αντώνιος, βασικός μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της Καράτζη ΑΕ, και ποσοστό 0,5% η κ. Καράτζη Μαρία, βασική μέτοχος και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Καράτζη.

Η εξαγορασθείσα εταιρεία, κατόπιν τροποποίησης του καταστατικού της, μετονομάστηκε σε «Καράτζη Βιομηχανικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΑΕ και Σια ΕΕ» με διακριτικό τίτλο «Καράτζη Ενεργειακή» και ομόρρυθμο εταίρο την Καράτζη ΑΕ.

Η αδειοδοτική διαδικασία και η υπογραφή σύμβασης αγοροπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας με τον ΔΕΣΜΗΕ, έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας του φωτοβολταϊκού σταθμού τους πρώτους μήνες του 2012. Το κόστος κατασκευής του προϋπολογίζεται στα 13,5 εκατ. ευρώ και τα ετήσια έσοδά του εκτιμώνται στα 3 εκατ. ευρώ.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η Καράτζη έλαβε μία ακόμα άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 2 MW στην περιοχή της Θήβας. Η ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας και η υπογραφή σύμβασης αγοροπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας με τον ΔΕΣΜΗΕ αναμένεται εντός του 2011.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα