Με 93% η Credit Agricole στην Emporiki Bank

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 10:25

Στο 93% διαμορφώθηκε το ποσοστό συμμετοχής της Credit Agricole στο μετοχικό κεφάλαιο της Emporiki Bank, κατόπιν ολοκλήρωσης της περιόδου αποδοχής της δημόσιας πρότασης που υπέβαλε ο γαλλικός όμιλος για την τράπεζα.

Στο 93% διαμορφώθηκε το ποσοστό συμμετοχής της Credit Agricole στο μετοχικό κεφάλαιο της Emporiki Bank, κατόπιν ολοκλήρωσης της περιόδου αποδοχής της δημόσιας πρότασης που υπέβαλε ο γαλλικός όμιλος για την τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι την 24.05.2011, η Credit Agricole ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου της Emporiki Bank, οι οποίες κατά την 23.05.2011 δεν κατέχονταν από τη γαλλική τράπεζα και την Sacam International, ήτοι 20.466.745 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Emporiki με αντάλλαγμα 1,76 ευρώ ανά μετοχή.

Η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης ξεκίνησε στις 29.06.2011 και έληξε στις 27.07.2011. Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, 2.729 μέτοχοι της Emporiki Bank αποδέχθηκαν νόμιμα και έγκυρα τη Δημόσια Πρόταση, προσφέροντας συνολικά 10.222.678 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου 2% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μεταβιβαζόμενων μετοχών σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο Πληροφοριακό Δελτίο, η Credit Agricole θα κατέχει συνολικά 476.371.723 μετοχές οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 93% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Emporiki Bank.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης,η Credit Agricole, ενεργώντας κατά το άρθρο 27 του Νόμου, σκοπεύει να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς. Συγκεκριμένα, σκοπεύει εντός περιόδου τριών μηνών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς υπολοίπων μετοχών της Δημόσιας Πρότασης, που δεν προσφέρθηκαν και μεταβιβάσθηκαν σε αυτόν, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στην ΕΚ.

Το τίμημα που θα καταβληθεί στους εναπομείναντες μετόχους της Emporiki Bank θα είναι το αυτό με το καταβληθέν στους αποδεχόμενους μετόχους, ήτοι 1,76 ευρώ τοις μετρητοίς ανά μεταβιβαζόμενη μετοχή της Δημόσιας Πρότασης.

Μετά την λήξη της Δημόσιας Πρότασης και την ολοκλήρωση του δικαιώματος εξαγοράς, η Credit Agricole θα επιδιώξει την διαγραφή των μετοχών της Emporiki Bank από το ΧΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα