Κέρδη 24 εκατ. ευρώ αναμένει η ΕΥΑΘ το 2002

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2002 16:53

Στη έκτακτη καταστατική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.) δόθηκε η έγκριση από τους μετόχους για την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, ενώ μέχρι τις 17 Νοεμβρίου αναμένεται να συγκληθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση για την αναπροσαρμογή της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου και την εναρμόνισή του στις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης.

Σχετικά με την προωθούμενη δημιουργία δύο joint ventures που θα για την ανακατασκευή αγωγών του δικτύου της εταιρείας και τον περιορισμό των διαρροών, ο πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Τσόγκας έκανε γνωστό ότι η ΕΥΑΘ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις τόσο με την γερμανική KU όσο και με τη βρετανική Huder, αλλά με άλλες εταιρείες. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μέχρι το τέλος του χρόνου.

Για το σύνολο του έτους η διοίκηση εκτιμά ότι θα επαληθευτούν οι προβλέψεις της για κέρδη 24 εκατ. ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων προσδοκά η διοίκηση της ΕΥΑΘ για τον επόμενo χρόνο και λόγω της αναπροσαρμογής του τέλους χρήσης υπονόμων, από 50% στο 55% επί των πωλήσεων νερού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΑΠΣ



Σχολιασμένα