O Σόιμπλε απορρίπτει ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011 20:09
UPD:31/07/2011 14:14

Tην άμεση επιβολή κυρώσεων στις χώρες της ευρωζώνης που δεν σέβονται το Σύμφωνο Σταθερότητας, με τη μορφή της διακοπής των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, πρότεινε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung, που θα κυκλοφορήσει αύριο Κυριακή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όσον αφορά την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε απορρίπτει το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη, καθώς όπως σημειώνει, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ανεπανόρθωτο πλήγμα για τη νομισματική ένωση.

«Θα μπορούσαμε άμεσα να μπλοκάρουμε την καταβολή ευρωπαϊκών πόρων στις χώρες» που ξεπερνούν το όριο του δημόσιου χρέους, όπως αυτό ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας ... Δεν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η κατάσταση να παρεκτραπεί», εκτίμησε ο Σόιμπλε.

Όσον αφορά την Ελλάδα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απέρριψε την ιδέα της εξόδου από την ευρωζώνη. «Η ζώνη του ευρώ θα δεχόταν ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αξιοπιστία της αν ένα από τα μέλη της εγκατέλειπε τη νομισματική ένωση ... Δεν θα ήθελα καν να φανταστώ τι θα γινόταν αν οι αγορές καταλάβαιναν ότι μπορούν να διώξουν μία χώρα από την ευρωζώνη», επεσήμανε ο Σόιμπλε.

«Η παθητικότητα και η εν γένει δουλοπρέπεια μας εκτραχύνει τον λόγο και τις θέσεις των δυναστών - δανειστών μας. Ας καταλάβουν ότι εκτός από χρέος, έχουμε και μνήμη», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης με αφορμή τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα