Φρ. Μπαρουέν: Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 15:22
EPA/IAN LANGSDON

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της εξέφρασε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν, σε συνέντευξή του στο στο γαλλικό ραδιόφωνο Φρανς Ιντέρ.

Σημειώνεται ότι σήμερα παρουσιάζεται στο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας το τροποποιημένο νομοσχέδιο για την οικονομία και τον προϋπολογισμό, με το οποίο επικυρώνεται το δεύτερο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα.

Ο Γάλλος υπουργός τόνισε κατ' αρχάς το νέο σημαντικό ρόλο που αποκτά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), καθότι γίνεται περισσότερο «ευέλικτο», ώστε να είναι σε θέση «να παρεμβαίνει προληπτικά έναντι των επιθέσεων των κερδοσκόπων ή των επενδυτών και να παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις στις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού τους συστήματος».

Στο ερώτημα εάν αυτό σημαίνει ότι με το πρώτο σχέδιο διάσωσης «είχαν ζητηθεί ιδιαίτερα πολλά και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την Ελλάδα», ο υπουργός απάντησε: «Το γεγονός ότι τα επιτόκια επιμηκύνθηκαν και μειώθηκαν, επιτρέπει σήμερα στην Ελλάδα να κάνει τις προσπάθειές της στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων και να επιτύχει την τήρηση των δεσμεύσεών της στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που της παρέχεται».

Σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει η συμμετοχή της Γαλλίας στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ο Μπαρουέν σημείωσε ότι θα υπάρξει αντίκτυπος στο έλλειμμα για τα 15 δισ. μόνο.

«Η συμμετοχή της Γαλλίας για την Ελλάδα δεν πρόκειται για δωρεά, είναι ένα δάνειο. Δανείζουμε στην Ελλάδα η οποία θα μας αποπληρώσει το ποσό», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα