France Telecom : Παραιτήθηκε ο CEO, Michel Bon

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2002 08:00

Παραιτήθηκε ο Michel Bon, από τη θέση του Chief Executive Officer (CEO) της France Telecom S.A., ο οποίος ήταν το τελευταίο ανώτατο διοικητικό στέλεχος της πρώην μονοπωλιακής εταιρείας, που χάνει τη θέση του, μετά την επιθετική στρατηγική επέκτασης, που ακολούθησε, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ένα τεράστιο χρέος και να εμφανίσει ζημίες ρεκόρ.

Ο Bon, 59 ετών, ανέλαβε τη διοίκηση της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, το 1995 και την οδήγησε σε πώληση μετοχών αξίας 7,1 δισ. δολ. δύο χρόνια αργότερα. Με την αποχώρησή του, η εταιρεία εμφανίζει χρέος 69,7 δισ. ευρώ (68,4 δισ. δολ.), υψηλότερο κατά πέντε φορές από την εμπορική διαπραγματευτική της αξία.

Η ανακοίνωση του στελέχους το οποίο θα τον αντικαταστήσει, θα γίνει σε μερικές εβδομάδες, ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.

Ο Bon, προχώρησε σε εξαγορές ύψους 60 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένης και της Orange Plc, ενώ επένδυσε και στη γερμανική MobilCom AG, όταν οι μετοχές κινούντο σε πολύ υψηλά επίπεδα. Τώρα, το ύψος δανεισμού της εταιρείας ανέρχεται σε 15 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη ρευστότητά της, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Η κυβέρνηση, η οποία κατέχει το 56% της France Telecom, ανακοίνωσε ότι θα κάνει αυτό που πρέπει προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα χρηματοδότησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα