SocGen: Προειδοποίηση για τον στόχο κερδοφορίας του 2012

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 11:57
EPA/MAYA VIDON

Αμφιβολίες για την επίτευξη του στόχου κερδοφορίας για το 2012 διατύπωσε η Societe Generale, μετά τη μείωση των κερδών δεύτερου τριμήνου κατά 31% εξαιτίας της έκθεσης της τράπεζας σε ελληνικό χρέος.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν σε 747 εκατ. ευρώ από 1,08 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Διαμορφώθηκαν μάλιστα κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι τα ανέμεναν στα 1,01 δισ. ευρώ.

Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε προ φόρων απώλειες 395 εκατ. ευρώ από τη μείωση της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχει.

Ο στόχος για καθαρά κέρδη 6 δισ. ευρώ το 2012 «φαίνεται δύσκολος να επιτευχθεί από δω και στο εξής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SocGen Φρεντερίκ Ουντεά.

Η τράπεζα έρχεται να προστεθεί στις BNP Paribas και Deutsche Bank, οι οποίες ανακοίνωσαν επίσης ότι θα μειώσουν την αξία του ελληνικού χρέους που κατέχουν μετά τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας που επετεύχθη τον περασμένο μήνα.

REUTERS

Τα κέρδη της SocGen επηρεάστηκαν αρνητικά και από τη μείωση των κερδών κατά 7,2% στη διεθνή μονάδα καταναλωτικής πίστης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα