Προς πώληση ιδίων μετοχών οι ασφαλιστικές της Ευρώπης

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2002 09:29

H Zurich Financial Services AG, η Royal & Sun Alliance Insurance Group Plc και άλλες ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης, θα ζητήσουν από τους επενδυτές το ποσόν τουλάχιστον πέντε δισ. δολ. καθώς οι ζημίες από τις επενδύσεις είναι δυσθεώρητες και οι τιμές των μετοχών τους, βυθίζονται.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg, την περασμένη εβδομάδα η Zurich Financial, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τα έσοδά της κατά 2,5 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών, μετά την καταγραφή των υψηλότερων ζημιών που εμφάνισε ποτέ. Η Royal & Sun, ανακοίνωσε με τη σειρά της, ότι, θα αποφασίσει στις 7 Νοεμβρίου, εάν θα προχωρήσει στην πώληση ιδίων μετοχών, προκειμένου να αυξήσει τα κεφάλαιά της κατά 750 εκατ. λίρες Αγγλίας (1,2 δισ. δολ.), σύμφωνα με τη Merrill Lynch.

Η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Legal & General Group Plc και η γαλλική Scor S.A., θα κάνουν ανάλογη κρούση στους επενδυτές.

Η ταλάντευση των αγορών, υποχρέωσε τις ασφαλιστικές εταιρείες να προβούν σε απαξίωση της αξίας των επενδυτικών τους χαρτοφυλακίων, που περιέκοψαν τα έσοδα και μείωσαν τις τιμές των μετοχών.

Δύο Chief Executive Officer, έχασαν ήδη τη δουλειά τους το τρέχον έτος, μετά την απόφαση για πώληση μετοχών των εταιρειών, αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές. Η Royal & Sun, απέλυσε χθες τον Bob Mendelsohn και τον Μάϊο η Zurich Financial, διόρισε τον James Schiro στη θέση του CEO, Rolf Hueppi.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα