Ν. Νικητιάδης: Σε ειδικό καθεστώς για πρώτη φορά η τουριστική κατοικία

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 16:51
UPD:17:02

«Για πρώτη φορά δημιουργείται πλαίσιο για την τουριστική κατοικία και δημιουργούνται δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και προϋποθέσεις ανάπτυξης επενδύσεων στη χώρα μας», δήλωσε σε ομιλία του στη Βουλή ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για βελτιωτικές ρυθμίσεις στο μέλλον.

«Πρώτιστος στόχος των ρυθμίσεων για την τουριστική κατοικία υπήρξε η αντιμετώπιση της έντονης εποχικότητας του τουρισμού, που για τη χώρα μας είναι σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες», πρόσθεσε.

Σε απάντησή του την κριτική για την ένταξη της τουριστικής κατοικίας σε ειδικό καθεστώς, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ελλείψεις στα καταλύματα πολυτελείας, τονίζοντας: «Θέλαμε να ρίξουμε το βάρος στην τουριστική κατοικία και όχι στην παραθεριστική, για να ξέρουμε ποιος έρχεται εδώ, πόσα πληρώνει και να μπορούμε κιόλας να φορολογήσουμε».

Τέλος, για την απεργία των ταξί, σημείωσε πως εύχεται να λήξει το γρηγορότερο δυνατόν και, όπως είπε χαρακτηριστικά «να κλείσουν γρήγορα οι πληγές για τον τουρισμό μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα