Απογοήτευσαν τα κέρδη της Deutsche Telekom

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 11:52
EPA/ANDY RAIN

Μείωση 6,5% εμφάνισαν τα προσαρμοσμένα κέρδη της Deutsche Telekom το δεύτερο τρίμηνο του 2011, καθώς η εταιρεία έχασε πελάτες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ ενώ επιβαρύνθηκε με επιπρόσθετα έξοδα για την πρόωρη συνταξιοδότηση εργαζομένων της στη Γερμανία.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου στην Ευρώπη υποχώρησαν στα 4,69 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τα 4,76 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στην αμερικανική μονάδα T-Mobile USA καταγράφηκαν καθαρές απώλειες 281.000 συμβολαίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αυξάνοντας τις ετήσιες απώλειες πελατών σε περίπου 1 εκατομμύριο.

Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Telekom Ρενέ Όμπερμαν είναι να επαναφέρει τις ευρωπαϊκές μονάδες της εταιρείας σε ανάπτυξη μέχρι το 2013, μετά τη συμφωνία πώλησης της T-Mobile USA στην AT&T έναντι 39 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη του τριμήνου μειώθηκαν κατά 27% στα 348 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 673 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία επιβαρύνθηκε με έκτακτα έξοδα περίπου 600 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στη Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα