Ξεκινούν οι συγχωνεύσεις εφοριών

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 12:40
UPD:15:55
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Σε εφαρμογή θέτει το υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων εφοριών, στο πλαίσιο του οποίου οι 288 ΔΟΥ που υπάρχουν σήμερα θα περιοριστούν σε 30 μεγάλες με αντικείμενο κυρίως το ελεγκτικό έργο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες 20 εφορίες θα συγχωνευθούν σε 10.

Με βάση το σχέδιο εκσυγχρονισμού των εφοριών, οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται είτε ηλεκτρονικά μέσω του TAXIS είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), με αποτέλεσμα όσες εφορίες απομείνουν να περιοριστούν στους ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σε σύνολο 36 δισ. ευρώ εσόδων που εισπράχθηκαν το 2010, τα 22,77 δισ. ευρώ εισπράχθηκαν από 20 ΔΟΥ,

Αντίθετα, οι 78 ΔΟΥ που βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης από άποψη εσόδων εισέπραξαν μόλις 464 εκατ. ευρώ.

Επαναξιολόγηση διευθυντών ΔΟΥ ζητεί ο ΛΑΟΣ

«Σαφώς και πρέπει να περιορισθεί ο αριθμός των εφοριών, αλλά όχι σε βαθμό εξαφανίσεως από τα όρια που είχαν οι νομοί μέχρι πρόσφατα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του σχετικά με το ζήτημα το ΛΑΟΣ.

«Επ' ευκαιρία, πρέπει να επαναξιολογηθούν οι διευθυντές των ΔΟΥ με βασικές παραμέτρους τη δυνατότητα εισπράξεως και το εμφανές ήθος» τονίζε τη σχετική ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του κόμματος, Κ. Αϊβαλιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα