Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 19% και 9% για είδη πρώτης ανάγκης-τουρισμό προτείνει η ΕΣΕΕ

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 18:00

Την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή Φ.Π.Α. 19% και ταυτόχρονη διατήρηση ενός χαμηλού συντελεστή Φ.Π.Α. 9% για τα είδη πρώτης ανάγκης και όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης, προτείνει, μεταξύ άλλων, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Στο πλαίσιο του διαλόγου για την κατάρτιση ενός νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος η ΕΣΕΕ κατέθεσε υπόμνημα στο υπουργείο Οικονομικών με 40 προτάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται η επαναφορά του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ, πάντα με τη συλλογή αποδείξεων (με τη συνδρομή της φοροκάρτας κατά το πλείστον), καθώς επίσης και μέγιστος φορολογικός συντελεστής 40% και για τα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ εισοδήματα, με σταδιακή μείωση την επόμενη πενταετία σε ένα flat-tax 25-30% για όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων.

Βασικό αίτημα της Συνομοσπονδίας είναι η ψήφιση ενός απλού, σύγχρονου, δίκαιου και εφαρμόσιμου φορολογικού συστήματος με μακροχρόνια προοπτική που θα κατανέμει δίκαια τα βάρη σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης της ΕΣΕΕ με τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Ι. Καπελέρη, δόθηκαν ιδιοχείρως οι παρακάτω 40 προτάσεις του εμπορίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα η ΕΣΕΕ γνωστοποιεί ότι θα υπάρξουν περαιτέρω συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα