Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 08:44

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συνθήκες πανικού στις αγορές παρά τις δεσμεύσεις για δράση".

"Συνθήκες πανικού επικράτησαν χθες στις διεθνείς αγορές, καθώς οι δεσμεύσεις των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη για «συντονισμένη δράση» απέτυχαν για ακόμη μία φορά να ακουστούν πειστικές" γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Πανωλεθρία στις αγορές με απώλεια 3,4 τρισ. δολ.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "άτακτη επενδυτική φυγή από τις μετοχές, τα εμπορεύματα και το πετρέλαιο καταγράφηκε χθες σε παγκόσμιο επίπεδο, τάση από την οποία δεν ξέφυγε ούτε το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 6%, για να διολισθήσει χαμηλότερα από το επίπεδο των 1.000 μονάδων και να βρεθεί εκεί όπου βρισκόταν στις 7 Ιανουαρίου 1997".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τύμπανα πολέμου στις χρηματαγορές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μίνι «κραχ» στη Wall Street ύστερα από το διάγγελμα Μπ. Ομπάμα. Οι αγορές ισπανικών και ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ δεν αντέστρεψαν το κλίμα. Ενίσχυση του EFSF ζητά το Παρίσι, επιμένει στο «όχι» το Βερολίνο. Επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας «βλέπει» και ο ΟΟΣΑ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τρόμος στις διεθνείς αγορές".

Η εφημερίδα εκτιμά ότι "διαστάσεις μίας κρίσης μεγαλύτερης εκείνης του 2008 προσλαμβάνει η αναταραχή στις διεθνείς αγορές, δεδομένου ότι στο αβέβαιο σκηνικό της κρίσης δανεισμού στην ευρωζώνη έρχεται να προστεθεί η υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα