Τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων

Με τη συμμετοχή Βενιζέλου, Γιούνκερ, Ρεν και Νταλάρα
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 09:46
UPD:14:14

Την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων των τραπεζών (PSI) αναμένεται να εξετάσουν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μαζί με τραπεζικά στελέχη, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών (φωτογραφία αρχείου).

Την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων των τραπεζών (PSI) αναμένεται να εξετάσουν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μαζί με τραπεζικά στελέχη.

Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία θα ξεκινήσει γύρω στις 15:30, θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Όλι Ρεν.

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχει επίσης ο γενικός διευθυντής της διεθνούς τραπεζικής ένωσης IIF Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος συντονίζει τις συζητήσεις που ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου.

«Θα συζητηθούν το PSI και άλλα θέματα», ανέφερε στο Reuters Έλληνας αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες καλούνται να συμμετάσχουν στην εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν με άλλα ομόλογα, μεγαλύτερης διάρκειας και χαμηλότερου επιτοκίου, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, εντός του Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα