Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής για τη νομισματική πολιτική της Fed

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 19:01

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Επιτροπής για τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) στην Ουάσινγκτον, εν μέσω ανησυχιών για τον ρυθμό ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη.

Σχετικό ανακοινωθέν αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα η Επιτροπή περίπου στις 21:15 ώρα Ελλάδας.

Στους κόλπους της Επιτροπής διαμορφώνονται δύο διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις. Η πρώτη είναι μια μειοψηφία που αρνείται τη διοχέτευση κάθε συμπληρωματικής βοήθειας στην αμερικανική οικονομία, επιχειρηματολογώντας ότι «θα τροφοδοτήσει πληθωριστικές πιέσεις».

Από την άλλη, η πλειοψηφία της Επιτροπής, βλέπει θετικά μια συμπληρωματική βοήθεια στην ομοσπονδιακή οικονομία. Σύμφωνα με την εκτίμηση των στελεχών της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που φέρονται να πλειοψηφούν, τα περίπου 600 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία η Fed διοχέτευσε στην οικονομία τους μήνες Νοέμβριος 2010-Ιούνιος 2011 δεν τόνωσαν όσο αναμενόταν την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία, η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε το χρονικό διάστημα αυτό, αντιθέτως, να κινείται όχι μόνον με σαφή επιβράδυνση, αλλά και συνδυάστηκε με ένα υψηλό ποσοστό ανεργίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα