Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011 10:19

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στήριγμα στις χρηματαγορές από τις δεσμεύσεις της Fed".

"Αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε της όπλο, προκειμένου να αποτρέψει την επιστροφή της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας στην ύφεση, η Φέντεραλ Ριζέρβ κατάφερε, χθες, αυτό το οποίο είχαν προσπαθήσει μάταια τις προηγούμενες ημέρες να πετύχουν οι ηγέτης της διεθνούς κοινότητας: να προσφέρει στήριγμα στις αγορές", γράφει η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Αμετάβλητο... έως το 2013 το βασικό επιτόκιο της Fed".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση της Wall Street στην ανακοίνωση της Fed ότι θα διατηρήσει αμετάβλητο στην κλίμακα 0%-0,25% το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ έως τα μέσα του 2013, καθώς οι επενδυτές έτρεφαν προσδοκίες πως η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρούσε στη δημιουργία ενός τρίτου προγράμματος στήριξης της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανάσα από Fed στις αγορές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αβεβαιότητας συνέχεια στις αγορές, καθώς η Fed απλώς διατήρησε για «παρατεταμένη περίοδο» τα μηδενικά επιτόκια και η ΕΚΤ προχώρησε σε «λελογισμένες» αγορές ιταλικών και ισπανικών ομολόγων. Εκτιμάται όμως ότι και οι δύο κινήσεις δεν αρκούν να «κατευνάσουν» βραχυπρόθεσμα τις αγορές".

ΚΕΡΔΟΣ: "Επισπεύδεται η εφαρμογή των αποφάσεων για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιστρατεύει τις δυνάμεις της η ΕΕ, προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες, πολιτικές και διαδικαστικές και να επιταχυνθούν η αποσαφήνιση και η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου, που θεωρείται ως το πλέον αποτελεσματικό ανάχωμα απέναντι στις ανελέητες κερδοσκοπικές πιέσεις των αγορών".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα