Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 10:35

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η αλλαγή των στόχων μείωσε το έλλειμμα προϋπολογισμού".

"Την «εξαφάνιση» της μαύρης τρύπας των 4,5 δισ. ευρώ που θα εμφάνιζε ο προϋπολογισμός για το διάστημα Ιανουαρίου Ιουλίου με βάση το «παλιό» μνημόνιο είχε ως αποτέλεσμα η αναθεώρηση των στόχων με βάση το μεσοπρόσθεσμο. Το έλλειμμα, ενώ είναι αυξημένο κατά 24,6% σε σχέση με πέρσι εμφανίζεται μειωμένο κατά 6% με βάση το στόχο για το επτάμηνο του μεσοπρόθεσμου" γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Τροχοπέδη στην εξυγίανση οι υψηλές πληρωμές τόκων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η υστέρηση των καθαρών εσόδων και η σημαντική αύξηση των δαπανών για τόκους «φρενάρουν» τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αγορές χωρίς φρένο σε Ευρώπη και ΗΠΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έντονες αναταράξεις για ακόμη μία συνεδρίαση στα διεθνή χρηματιστήρια. Τα αρχικά κέρδη στην Ευρώπη εξανεμίστηκαν και μετατράπηκαν σε σημαντικές ζημίες με το άνοιγμα του χρηματιστηρίου στη Νέα Υόρκη".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τραπεζικό θρίλερ στην Ευρώπη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "βουτιά στην... αβεβαιότητα έκαναν πάλι χθες οι διεθνείς αγορές, με εξαφάνιση κάθε διάθεσης για ρίσκο μεταξύ των επενδυτών. Το νέο «φόβητρο»στις αγορές ακούει στο όνομα γαλλικές τράπεζες και οι φήμες περί προβλημάτων βιωσιμότητας σε μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα προκάλεσαν συνθήκες ανεξέλεγκτων πωλήσεων τραπεζικών τίτλων, με συνέπειες ευρύτερα στα χρηματιστήρια".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα