Αποκαλυπτήρια για το ηλεκτροκίνητο Urban Concept της Audi

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 10:52

Το πανάλαφρο αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακόνημα ενώ οι τροχοί 21 ιντσών είναι ανεξάρτητοι και καλύπτονται από προστατευτικές ζάντες με φώτα LED.

Ιδού το Audi Urban Concept -ή έστω κάποια σχέδια του μίνι διθέσιου οχήματος- που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φραγκφούρτης, τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αν και αρκετοί τυχεροί είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων δοκιμών του... στην Potsdamer Platz, στο κέντρο του Βερολίνου.

Το πρωτότυπο χαρακτηρίζεται ως η πιο επιθετική και τολμηρή απάντηση της Audi στο i3, το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο πόλης της BMW ή –χάρη στους μεγάλους τροχούς, το στενό σώμα και την ανασυρόμενη οροφή- ως ένας «φόρος τιμής» σε αυτοκίνητα της Formula 1 από τη δεκαετία του 1960.

Το πανάλαφρο αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακόνημα ενώ οι τροχοί 21 ιντσών είναι ανεξάρτητοι και καλύπτονται από προστατευτικές ζάντες με φώτα LED. Παρότι οι πόρτες μοιάζουν να ανοίγουν σαν αυτές ενός minivan, οι επιβάτες μπαίνουν στο όχημα από πίσω, ενώ όπως αποκαλύπτουν τα σχέδια, δεν κάθονται δίπλα-δίπλα, αλλά «κλιμακωτά».

Το Audi Urban Concept ανήκει και αυτό στην «οικογένεια» e-tron και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες ιόντων λιθίου, όμως δεν βασίζεται σε κανένα από τα μοντέλα του γερμανικού ομίλου που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα