SocGen: «Ελάχιστα εκτεθειμένη» στο ελληνικό και ιταλικό χρέος

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 12:55
UPD:13:00

Ελάχιστα εκτεθειμένη στο χρέος της Ελλάδας και της Ιταλίας είναι η Societe Generale, η μετοχή της οποίας κατρακύλησε χθες έπειτα από τις φήμες για τον βαθμό έκθεσής της στον τομέα αυτό.

Ελάχιστα εκτεθειμένη στο χρέος της Ελλάδας και της Ιταλίας είναι η Societe Generale, η μετοχή της οποίας κατρακύλησε χθες έπειτα από τις φήμες για τον βαθμό έκθεσής της στον τομέα αυτό, σύμφωνα με τον επικεφαλής της γαλλικής τράπεζας Φρεντερίκ Ουντεά.

Σύμφωνα με γαλλικές χρηματιστηριακές πηγές, όλα ξεκίνησαν από την βρετανική εφημερίδα Mail on Sunday, που δημοσίευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η γαλλική τράπεζα βρίσκεται στο «χείλος της καταστροφής».

Το δημοσίευμα τροφοδότησε φήμες για τις συνέπειες που θα είχε στην οικονομική κατάσταση της τράπεζας ενδεχόμενη απόφαση της Ελλάδας να περιλάβει στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων τίτλους που λήγουν «λίγο μετά το 2020».

«Δεν είμαστε κάτοχοι χρέους πέραν του 2020, άρα αυτό δεν θα άλλαζε τίποτε απολύτως», δήλωσε σήμερα ο Ουντεά στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL. «Δηλώσαμε σαφώς ότι έχουμε κέρδος 1,7 δισ. ευρώ τους πρώτους έξι μήνες του έτους, αφού συμπεριλάβαμε το σύνολο της ζημίας εξαιτίας της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την έκθεση της SocGen στην Ιταλία, ο Φρεντερίκ Ουντεά δήλωσε πως ό,τι ισχύει για την Ελλάδα ισχύει και για την Ιταλία. «Δεν έχουμε λιανική τραπεζική δραστηριότητα στην Ιταλία, έχουμε πολύ χαμηλή έκθεση στην Ιταλία», είπε. «Έχουμε σταθερά κέρδη, έχουμε ενισχύσει το κεφάλαιό μας, δεν υπάρχει πρόβλημα με την Societe Generale.»

Σημειώνεται ότι η βρετανική εφημερίδα ζήτησε χθες το βράδυ συγγνώμη από τη Societe Generale, η μετοχή της οποίας αποσύρθηκε για λίγα λεπτά κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης από τη διαπραγμάτευση, για να ανακάμψει θεαματικά με την επιστροφή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα