Ιατρικό Αθηνών: Συνεχίζεται ο δικαστικός αγώνας για «Γαία»

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 16:26

Την πρόθεσή του να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα αναφορικά με τη σύμπραξη της θυγατρικής του εταιρείας «Γαία» με το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» υπογραμμίζει το Ιατρικό Αθηνών σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η εν λόγω θυγατρική, που κατά σύμπραξη με το «Ερρίκος Ντυνάν» λειτούργησε νομίμως τη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του ανωτέρω νοσοκομείου, υποχρεώνεται τόσο με την από 12/7/2011 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, όσο και με την από 1/8/2011 καταγγελία του συμπράττοντος ομωνύμου του ως άνω Νοσοκομείου Ιδρύματος, σε διακοπή της λειτουργίας της.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Αθηνών, οι διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν προς εξεύρεση λύσης κατέληξαν σε συμφωνία με κύριο χαρακτηριστικό την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του συνόλου του εργαζόμενου δυναμικού. «Παρά ταύτα και ενώ είχε επέλθει συμφωνία, το συμπράττον, εντελώς αιφνιδίως, αναίτια και προς μεγίστη κατάπληξή μας, υπαναχώρησε πλήρως», τονίζει η εταιρεία.

«Κατόπιν τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε το δικαστικό αγώνα ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου εκκρεμούν ένδικα μέσα για αναγνώριση της νομιμότητας της σύμπραξης», σημειώνει.

«Πέραν των ως άνω θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας κατά των υπαιτίων και υπευθύνων για την διεκδίκηση των νομίμων αποζημιώσεων της θυγατρικής μας προς αποκατάσταση κάθε θετικής και αποθετικής της ζημίας», καταλήγει το Ιατρικό Αθηνών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΑΤΡ



Σχολιασμένα