Παράταση για επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον προηγούμενο Επενδυτικό

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 17:33

Παράταση ενός χρόνου θα δοθεί σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον Επενδυτικό Νόμο 3299/2004 με τροπολογία που θα προωθήσει στη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Αυτό αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Θ. Μωραϊτης με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην οποία ο υφυπουργός δήλωσε την ισχυρή βούληση του υπουργείου να στηρίξει τον ξενοδοχειακό επιχειρηματικό κλάδο με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις.

O υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θ. Μωραϊτης.

Σε ό,τι αφορά την τροπολογία, ο κ. Μωραΐτης έκανε λόγο για μια «κίνηση η οποία θα δώσει σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις που υλοποιούν επενδύσεις και αντιμετωπίζουν δυσκολίες χρηματοδότησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Επιπλέον, ο υφυπουργός παρουσίασε τα μέτρα του υπουργείου για την ενίσχυση της ρευστότητας των επενδύσεων και για την ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, μέσω του νέου Επενδυτικού Νόμου.

Όπως τόνισε «το 2010 δώσαμε 920 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προηγούμενου Επενδυτικού Νόμου, ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 έχουμε ήδη δώσει 850 εκατ. ευρώ. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε συνολικά άνω του 1 δισ. ευρώ στην αγορά έως το τέλος του έτους, ενισχύοντας τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή, έως το τέλος του 2011 θα έχουμε δώσει συνολικά περισσότερα από 2 δισ. ευρώ, ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που δόθηκε κατά το διάστημα 2004-2009. Παρά τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας ήδη έχουμε επιτύχει την αποπληρωμή δεκάδων επενδύσεων, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα