Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 10:13

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αλλάζει το κλίμα η έκτακτη συνάντηση Σαρκοζί-Μέρκελ".

"Ύστατες προσπάθειες για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών καταβάλλουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με το Γάλλο πρόεδρο, Νικολα Σαρκοζί, να συναντάται εκτάκτως την επόμενη Τρίτη με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, αναζητώντας αποτελεσματικότερους τρόπους επίλυσης της κρίσης χρέους που έχει αρχίσει να απειλεί και την ίδια τη Γαλλία" γράφει η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "«Εκρηξη» της ανεργίας σε παραγωγικές ηλικίες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο 16,6% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Μάιο εφέτος, έναντι 12,2% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού που δημοσιοποίηση η Ελληνική Στατιστική Αρχή".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μάχη με το χρόνο σε τέσσερα μέτωπα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αγώνας δρόμου για εκταμίευση 20 δισ. το Σεπτέμβριο αντί των 8 δισ. της παλαιάς δανειακής σύμβασης. Με τις αγορές σε ελεύθερη πτώση στενεύουν ασφυκτικά τα περιθώρια για αποκρατικοποιήσεις 1,3 δισ. έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Αγωνιώδεις διαβουλεύσεις για ενεργοποίηση των εγγυήσεων του EFSF, ώστε να υλοποιηθεί η ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων. Απόβαση στην Αθήνα 250 στελεχών της Black Rock. Ξεκινούν εξονυχιστικοί έλεγχοι την ερχόμενη εβδομάδα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Νάρκη στις αποκρατικοποιήσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η καταιγίδα που τείνει να γονατίσει την εγχώρια και τις μεγαλύτερες κεφαλαιαγορές του κόσμου και φέρνει σε κατάσταση νευρικής κρίσης τις οικονομίες, προβάλλει ως το νέο απροσδόκητο εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις, οδηγώντας στα τάρταρα τις αποτιμήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων προς χάριν των υποψήφιων επενδυτών".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα