Οριακά κέρδη στο Τόκιο

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 10:27
UPD:13:26

Οριακές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση στο Τόκιο, με τον δείκτη Nikkei να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,2% κλείνοντας στις 9.107,43 μονάδες. Με άνοδο 0,3% έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος ανήλθε στις 779,06 μονάδες.

Σημαντική ώθηση έχουν δώσει στις μετοχές του κλάδου τεχνολογίας τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Google είναι διατεθειμένη να καταβάλει 12,5 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Motorola Mobility. Υψηλά κέρδη σημείωσαν στο Τόκιο και οι αμυντικές μετοχές, όπως οι εταιρείες ακινήτων.

Αρνητικά επιδρούν, ωστόσο, στο επενδυτικό κλίμα οι διευρυμένες ανησυχίες σχετικά με την ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας και την ανατίμηση του γεν.

«Προς το παρόν, δεν αναμένονται έντονες τάσεις ρευστοποιήσεων στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ωστόσο, οι επενδυτές δεν φαίνονται να έχουν πεισθεί σχετικά με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και ανησυχούν για τη μειωμένη δυναμική του δολαρίου», επισημαίνει στο Reuters o Χικάρου Σάτο από την Daiwa Securities Capital Markets.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα